Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.06.26. - szerda, János napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Az NMI is rész vett a Romániai Magyar Házak III. Találkozóján Kolozsvárott

2015. május 24. 21:56
Az NMI is rész vett a Romániai Magyar Házak III. Találkozóján Kolozsvárott

Bretus Imre, a Nemzeti Művelődési Intézet Stratégiai Fejlesztési Főosztályának vezetője is részt vett és előadást tartott a a XXIV. Szabédi-napok keretében megrendezett Romániai Magyar Házak III. Találkozóján.

Ahogy az NMI beszámolt róla, Kolozsvárott az idén 130 éves Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, a Korunk Stúdió és a Romániai Magyar Népfőiskolai Társaság közös szervezésben, a XXIV. Szabédi-napokon konferenciával és szakmai programokkal tisztelgett Szabédi László szellemi hagyatéka előtt.

 

Bretus Imre, a Nemzeti Művelődési Intézet Stratégiai Fejlesztési Főosztályának vezetője

 

A Romániai Magyar Házak III. Találkozóján Bretus Imre, a Nemzeti Művelődési Intézet Stratégiai Fejlesztési Főosztályának vezetője is előadást tartottA XXIV. Szabédi-napok keretében megrendezett Romániai Magyar Házak III. Találkozóján Bretus Imre, a Nemzeti Művelődési Intézet Stratégiai Fejlesztési Főosztályának vezetője áttekintette a hálózatok történelmi és szociológiai hátterét. Hangsúlyozta: A közreműködő partnerek megtalálására, a működési alapok meghatározása, a struktúra megteremtése, a közös, kölcsönös és hiteles együttműködés, a cselekvés kultúrája, a cselekvő közösségek ereje alapot ad a fejlesztésre. Ez a hálózati dinamika egyben felhajtóerő a közösségek hatékony fejlesztéséhez, az ifjúság megszólításához is.

 

Nemzeti Művelődési Intézet, válaszúti alapítvány

 

Bretus Imre és Spirk Nikoletta az NMI-t képviselve látogatást tett az 1992-ben létrehozott válaszúti alapítványnál isSpirk Nikoletta, a Nemzeti Művelődési Intézet Baranya megyei Irodája módszertani referense az ifjúságfejlesztés rendszerét, a nemzetközi és magyarországi modellkísérletek eredményeit valamint a fejlesztés további lehetőségeit tekintette át előadásában. Rámutatott: az ifjúság erőforrás. Épp ezért semmiképpen sem szabad problémaként tekinteni a fiatalokra, hanem fejleszteni, támogatni kell őket.

A Kallós Zoltán Alapítvány munkatársainak meghívására Bretus Imre és Spirk Nikoletta az NMI-t képviselve látogatást tett az 1992-ben létrehozott válaszúti alapítványnál is.

Forrás: Nemzeti Művelődési Intézet

 

-kt-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu