Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Az intézményi összefogások erősödése várható

2016. March 11. 13:00
Az intézményi összefogások erősödése várható

Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója az új kulturális közfoglalkoztatási program indulása kapcsán adott interjút az MCOnet-nek.

Örülünk, hogy más szakterületek is bekapcsolódnak a kulturális közfoglalkoztatásba - mondta Polyák Albert -, hiszen ezt eddig csak a Nemzeti Művelődési Intézet működött alkalmazóként. Igyekeztünk a tapasztalatainkat átadni az öt bekapcsolódó szolgáltatónak, így vált lehetővé a nagyobb létszámú foglalkoztatás, hiszen idén már több, mint 83000 fővel indul Kulturális Közfoglalkoztatási Program. Külön öröm számunkra, hogy korábbi partnerünk a Magyar Teátrumi Társaság is csatlakozott a programhoz, így olyan civil szervezetek is foglalkoztatást vállalhatnak, aki esetleg a mi keretünkből nem részesülhettek. Nemzeti Művelődési Intézet bizonyára együttműködik majd a  többi szolgáltatóval, hiszen sok kistelepülésen együtt van a könyvtár és a művelődési ház, vagy a helytörténeti múzeum és a művelődési ház. Ez intézményi összefogásra ad lehetőséget.

 
Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója nyilatkozik


A Nemzeti művelődési Intézet egy vagy két munkavállalóval az ország összes településeinek kétharmadán már jelen van. Az idei évben még több településre, még több partnerszervezetre terjedhet ki a kapcsolat. Így kulturális filozófiánkat, hogy országos méretekben generáljunk értékalapú fejlesztéseket, hatékonyabban tudjuk megvalósítani.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu