Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Az időseknek művészeti vetélkedő

2013. July 24. 17:12
Az időseknek művészeti vetélkedő
A nemzetközi együttműködést szolgálja a vetélkedő sorozat, ami az idős emberek számára inditottak. A vetélkedőre nyugdíjas otthonok is jelentkezhetnek.

Vetélkedő időseknek ( Videó forrása: www.youtube.com )

Asztalosné Zupcsán Erika, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára a Szimfónia Nyugdíjas Egyesület gazdagréti klubjában azt mondta, hogy ez a családok számára nagyon fontos, hiszen megerősíti a kapcsolatokat. A rendezvényre 60 éves vagy idősebb személyek jelentkezhet. Ez a rendezvény annakd ad otthon, hogy az idősek áttudják adni tapasztalataikat a fiataloknak. Van nevezési díj is, amely egyéni versenyzőknek 1000 forint, párban vagy csoportban jelentkezők számára pedig 2000 forint. Az elődöntőben és a középdöntőbe kerülteket a zsűri díjazza és értékes nyereményeket lehet nyerni.

A nyertesek értékes díjakat nyerhetnek

A vetélkedőre 60 év felett lehetett jelentkezni

 

A kormány már több pályázattal is próbálta támogatni az idősebb generációt. Az "Életút" nevű pályázatra közel 2500 fő adta be a pályázatát 3 díjazott részesült összesen 9 millió forintos díjazásban. Ennek a pályázatnak a lényege, hogy az idősek személyes múltjának 1-1 történetét elmesélje. Az dősek kulturális és művészeti vetélkedője lehetőséget nyújt még kikapcsolódásra is. Lehet táncolni és akár fafaragással is ki lehet kapcsolódni.

 

N.N.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu