Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.05.21. - kedd, Konstantin napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Az erzsébeti Csili lett a negyedik poptörténeti emlékpont

2016. január 29. 10:59
Az erzsébeti Csili lett a negyedik poptörténeti emlékpont

A főszervező Magyar Népművelők Egyesületének partnerszervezetei is megjelentek a Kultúrházak éjjel-nappal beharangozó sajtótájékoztatóján, melyet az pesterzsébeti Csili művelődési központban tartottak.

Várhalmai András, a művelődési ház igazgatója a helyszínről elmondta: a '20-as években indult Csilinek jelentős hagyományai vannak, a '60-as, '70-es években, a magyar popkultúra hőskora volt az intézmény virágkora. Várhalmai András szerint picit mindig mostohagyerek volt ez az intézményrendszer, noha ez az ami a legközelebb viszi az emberekhez a kultúrát. 
Várhalmai András, a Csili művelődési ház igazgatója az intézmény hírhedt múltjáról


A Cseh Tamás program képviseletében - mely szintén nagy örömmel csatlakozott idén is a programsorozathoz - Bajnai Zsolt, a Miniszterelnökség Parlamenti Államtitkárságának kommunikációs vezetője foglalta össze, miért is állnak teljes mellszélességgel a 10. éve futó programsorozat mellett. A program szakmai tanácsadója - a várkert Bazár, a Lágymányosi közösségi ház és a Bosch Klub után - a negyedik poptörténeti emlékpontot avatta fel a Csili művelődési központban.

 
Bajnai Zsolt, a  Cseh Tamás program  szakmai tanácsadójának újabb emlékpont-avatója


Mindszenty Zsuzsánna, a KÓTA - Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - nevében volt jelen a Kultúrházak éjjel nappal programsorozat beharangozóján. A KÓTA a legnagyobb taglétszámmal rendelkező hazai civil szervezet - mondta el a szövetség elnöke. Hozzátette: igyekeznek inspirálni mind a kórusokat, mind a kisebb-nagyobb népzenei csoportokat és kamaraegyütteseket a minden év februárjában zajló programsorozatra. Mindszenty Zsuzsánna szerint a közös zenélésnek rendkívül pozitív hatása van az emberi lélekre és a közösségre egyaránt.


Mindszenty Zsuzsánna, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének elnökének felszólalása


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu