Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Az értékőrzésnek tudatosnak kell lennie

2017. September 13. 15:28
Az értékőrzésnek tudatosnak kell lennie

A III. Magyar Értékek Napján Kövér László, az Országgyűlés elnöke köszöntő levelében az értéktudat fontosságáról beszélt, míg Krucsainé Herter Anikó, a Kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár a hagyományos értékek otthonteremtő erejét hangsúlyozta.

Dr. Kövér László levelét Kautzky Armand olvasta fel, melyben elhangzott, hogy értéktudat nélkül nincs értékfelismerés, érdekérvényesítés és érdekvédelem, "nélküle az ember védtelenné válik és ellenállás nélkül megfosztható lesz minden egyéni és közösségi erőforrásától". Hangsúlyozta, hogy az értékőrzésnek tudatosnak kell lennie, mivel az értékteremtéssel együtt bizalmat ad, valamint példát és erőt nyújt más európaiaknak is. 

 

"Az értékőrzésnek tudatosnak kell lennie"

 

Krucsainé Herter Anikó kifejtette, hogy a technikai fejlődés a hagyományos életviszonyok felbomlása felé halad, ugyanakkor egyre erősebb a hagyományos értékek iránti érdeklődés. A Szenti István Bazilika előtt kimondhatjuk: "a magyar nemzet ezer év alatt a Kárpát-medencében olyan hazát teremtett, olyan értékeket halmozott fel, amelyekre mindannyian büszkék lehetünk és amelyben a 20. század minden vesztesége ellenére is otthon érezhetjük magunkat".

 

"A hagyományos értékek otthont adnak"


Felidézte, hogy az alaptörvény kimondja az értékek ápolását és megóvását, a gyökeres szemléletmód váltást pedig bizonyítja a 2012-es hungarikum törvény megalkotása. A III. Magyar Értékek Napjáról elmondta, olyan seregszemle, ahol a hagyomány iránt elkötelezett emberek találkozhatnak egymással.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu