Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.12.09. - Saturday, Natália napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Az értékek nélkül nincs jövő

2017. September 15. 10:05
Az értékek nélkül nincs jövő

Dr. Pesti Imre országgyűlési képviselő és az Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének elnöke hangsúlyozta, hogy az értékek segítenek megőrizni az önazonosságot és fenntartani a nemzeti büszkeséget.

A III. Magyar Értékek Napja fővédnöke elmondta, az MNHSZ ötlete volt, hogy az NMI Művelődési Intézettel közösen rendezzék meg az első Magyar Értékek Napját 2013-ban, majd hozzátette: "amíg lehet, mi segíteni fogjuk ennek fennmaradását". Kifejtette, hogy a nemzet értékeit fogják össze az alkotmány szellemében, míg a 2012-ben elfogadott hungarikum törvény az értékek összegyűjtését, ápolását és bemutatását írja elő.

 

"Az értékek segítenek megőrizni az önazonosságot és fenntartani a nemzeti büszkeséget"

 

Dr. Pesti Imre hangsúlyozta, kiemelten fontos, hogy mindenki számára elérhetőek legyenek az értékékek, hogy "mindenki szembesülhessen azzal, hogy Magyarország minden eldugott településén születnek értékek". Hozzátette, hogy az értékekben nem csak gyönyörködni lehet, hanem segít az önazonosságunk megtartásában, megőrzésében, a nemzeti büszkeségünk fenntartásában, hiszen nélkülük nincs jövő.

 

/T.D.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu