Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.04. - Monday, Kázmér napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Az élő zene áll a Kultúrházak éjjel-nappal homlokterében

2016. January 28. 14:39
Az élő zene áll a Kultúrházak éjjel-nappal homlokterében

Országszerte lelkesen készülnek a művelődési házak a február 5-7. között sorra kerülő Kultúrházak éjjel-nappal programsorozatra. Az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára is felszólalt.

10 esztendővel ezelőtt, civil kezdeményezésre indult a program, és a csatlakozó partnerek száma és a programok mennyisége alapján ma már elmondhatjuk, hogy a kulturális éved egyik legrangosabb eseménye lett - szögezte le az államtitkár. Február első hétvégéjén 600 intézményben 2000 programot láthatnak az érdeklődők országszerte - tájékoztatott a politikus.  A kulturális alapellátásban találkoznak a kormány és a művelődési intézmények céljai - tette hozzá. 2015-ben 1500 kistelepülésnek növeltük meg a kulturális normatíváját - emlékeztetett Hoppál Péter -, aki az állam hangsúlyosabb kulturális szerepvállalását hangsúlyozta.


Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkárának beszéde


Megemlítette a kulturális közfoglalkoztatás programját is, mely - többek között - éppen a kultúrházak színvonalasabb közszolgáltatásaihoz járulnak hozzá. Felhívta a figyelmet a művészetek kompetenciafejlesztő szerepére is, mely a gyermekek számára elengedhetetlen készségeket adnak. A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatban minden korosztályt megcéloztak, a program központi üzenete pedig az élő zene köré csoportosul - tájékoztatott az államtitkár.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu