Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.11.28. - Tuesday, Stefánia napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Az amatőr színjátszás nélkül a Nemzeti Színház is más lenne

2017. October 25. 08:43
Az amatőr színjátszás nélkül a Nemzeti Színház is más lenne

A. Szabó Magda, Nemzeti Színház stratégiai igazgatója a Pajtaszínház Programmal kapcsolatban hangsúlyozta, a Nemzeti Színház számára fontos, hogy tágra nyissa kapuit.

Kifejtette, hogy a színház számára fontos, hogy akár hivatásos színházak otthonra találjanak, és bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak számukra, de az amatős színjátszás újjáélesztése ugyanennyire fontos. "A program résztvevőivel egy közösség vagyunk és nélkülük a piramis teteje, a Nemzeti Színház is másféleképpen létezne."

 

A Nemzeti Színház számára fontos, hogy tágra nyissa kapuit

 

"Akik egyszer varázskörön belülre kerülnek, azok egészen biztosan másképpen néznek előadásokat, másképpen szeretik a színházat" - fogalmazott, majd azt kívánta, hogy minél többen élhessék meg ezt az örömöt és folytassák a játékot a program befejeztével is. Interjú keretében elmondta, hogy a Nemzeti Színház már az első évtől fogva teljes szívvel és lelkesedéssel állt az ügy mellé. "Vidnyánszky Attila igazgató úrnak is szívügye, hogy a színház minden rétege, minden lépcsőfoka helyet kaphasson a Nemzeti Színházban."

 

Az amatőr színjátszó csoportok is megérezhetik, hogy milyen a közös játék öröme

 

Hozzátette, hogy az amatőr csoportoknak már az is sokat jelent, hogy a Nemzeti Színházban mutathatják be munkájuk gyümölcsét, emellett bepillantást nyerhetnek egy nagy színház működésébe, és a profi háttérmunkát egy estére ők is megkapják. "Ebben a fajta demokráciában megérhezhetik, hogy milyen a közös játék öröme, milyen az, amikor az egymásba kapcsolódó fogaskerekek segítik egymás munkáját, függetlenül attól, hogy valaki egy kistelepülésről érkezett, vagy a Nemzeti Színház jeles előadásában lépett fel."

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu