Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Átadásra kerültek a Beke Pál emlékcímek

2016. April 27. 09:07
Átadásra kerültek a Beke Pál emlékcímek

A Beke Pál emlékkonferencia keretében kerültek átadásra a Beke Pál emlékcímek, amelyekkel az idei évben is egy ifjúsági és egy közművelődési szakembert díjaztak.


Menyhárt Ildikó, Beke Pál felesége adta át az emlékcímeket

 

Az emlékcímeket minden évben Menyhárt Ildikó, Beke Pál felesége adja át a díjazottak számára egy rövid méltatás keretében. A díjazottak kiválasztása nem könnyű feladat, hiszen egyre több szakember foglalkozik az ifjúsággal és a közművelődéssel és egyre több olyan projekt születik, amelyek külön figyelmet érdemelnek.

 

Az ifjúsági kategóriában Balogh Anikó kapta az elismerő címet, aki már 20 éve foglalkozik a gyerek önkormányzatokkal, ismert és elismert szakember. Menyhárt Ildikó szerint az ifjúsági kategóriában nehezebb eldönteni, hogy ki kapja ezt az elismerést, hiszen jóval kevesebb szakember foglalkozik ezzel a témával, illetve a gyermek önkormányzatok működése miatt kevesebb szakemberre is van szükség.

 


Mészáros Zsuzsanna közösségfejlesztő vehette át a felnőtt kategóriában az elismerő címet

 

A felnőtt kategóriában rengeteg olyan szakember van, akik munkásságuk miatt megérdemelnék a Beke Pál emlékcímet, ezért a kuratóriumnak minden évben nagyon nehéz dolga van. Az idei évben Mészáros Zsuzsannát érte a megtiszteltetés, hogy átvegye a Beke Pál emlékcímet. Méltatásán szakmai elhivatottságát, folyamatos megújulási vágyát és a közösségért végzett munkásságát emelték ki.

 

Mészáros Zsuzsanna saját bevallása szerint kicsi gyerek kora óta nőtt bele ebbe a közösségiségbe, amely egész eddigi életes során végigkísérte. Életének minden mozzanatában a közösségben tevékenykedett és úgy érzi, hogy ezt nem lehet abba hagyni. „ Ha az élet erről szól, akkor addig, amíg él ezt csinálja az ember!” – nyilatkozta Mészáros Zsuzsanna.

 

-BT-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu