Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Áprilisban elindul a fiataloknak szóló filmes mintaprogram

2016. April 05. 15:02
Áprilisban elindul a fiataloknak szóló filmes mintaprogram

Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára köszönetét fejezte ki a Nemzeti Művelődési Intézetnek, mint programgazdának.

Közösségi mozi és médiaműhely címmel debütál az az országos program, mely elsősorban hátrányos helyzetű közösségek fiataljait igyekszik megszólítani. A megyénként 1-1 helyszínen induló egy éves médiaműhely nem csupán a magyar filmművészet kincseit viszi el olyan hátrányos helyzetű régiókba, mint például Nyergesújfalu, Heves, vagy Békés, de interaktivitásra ösztönzi, bevonja a fiatalokat a filmalkotások feldolgozásába. Hoppál Péter szavai szerint esélyteremtésről szól ez a mintaprogram, amely missziót vállal fel.Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára beszél a programról


Az államtitkár szerint az értő közönséggé, tudatos médiafogyasztóvá nevelés fontos társadalmi cél, mely filmes szakemberek segítségével valósul meg. A fiatal közösségek aktivitását és képi kreativitását is felkeltheti a projekt - tette hozzá. Nagy várakozással tekintenek elé, hiszen a program végső célja olyan cselekvő közösségek létrehozása, melyek a saját mindennapi problémáik feldolgozására is sort kerítenek.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu