Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Agrárminisztérium: több mangalicát kéne ennünk

2021. February 03. 11:50
Agrárminisztérium: több mangalicát kéne ennünk

A hazai sertés- és mangalicafogyasztást kívánja népszerűsíteni az Agrárminisztérium legújabb kampányával. A farsangi időszakban erősebb marketing jelenlét várható, a mangalica húsának jótékony élettani hatásai is megjelennek majd az offline és online média felületeken. 

Az AM felmérései szerint a magyarok bizalma stabil, ami a sertéshúst illeti: továbbra is népszerűek a disznóhúsok. Ezt a lendületet azonban meg kell tartani, ezért fontos a kampány. Hogy a gazdasági szereplők még kedvezőbb helyzetbe kerüljenek, az érdeklődés növelése sem utolsó.  

 

Mangalicából készült kolbász

 

A kampány részeként az állattartókat támogatja majd a kormány. A sertéságazat szereplői a Nemzeti élelmiszergazdasági válságkezelő program, a Vidékfejlesztési program, az állatjóléti támogatások, az állatbetegségek elleni védekezés és a tenyésztésszervezési támogatások révén kaphatnak segítséget, emelte ki sajtótájékoztatón Tarpataki Tamás agrárpiacért felelős helyettes államtitkár február harmadikán. Mindemellett erősebb marketing kampányt folytatnak majd a jövőben. A farsangi sertéskampány részeként a mangalica húsának egészségses mivoltára is felhívják a figyelmet.

 

Az AM az Agrármarketing Centrummal (AMC) és a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületével együtt kívánja csábítóbbá tenni a magyar sertéshúsokat és készítményeket. A sertéspestis hazánkban is tizedeli az állományokat, a nem fertőzött területekről viszont biztonságosan beszerezhető a hús, erre is fel kívánják hívni a figyelmet.  

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu