Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Adventi programokkal készülnek Pécsen a karácsonyra

2021. November 15. 09:52
Adventi programokkal készülnek Pécsen a karácsonyra

A pécsi Adventi Kézműves és Mesevásáron új programokkal, helyszínekkel készülnek 2021. november 26-tól december 23-ig.

Pécsen a Széchenyi téren és a belvárosban rendezik meg a helyi termelőket bemutató, családi programokkal ötvözött adventi vásárt. A vásárra látogatók több mint húsz gasztronómiai és harmincnál több kézműves termékeiből vásárolhatnak.

 

A szervezők 2021-ben épületfestő rajzpályázatot hirdettek annak érdekében, hogy a rendezvény ideje alatt esténként animált, ünnepi gyermekrajzokat jelenítsenek meg fényfestéssel, mellyel együtt a városháza épületét is kivilágítják.

 


Változatos programokkal készülnek az Adventi vásáron

 

A színpadi programok között adventi népi játékok, betlehemes felvonulás és koncertek vannak. A fellépők között van Muzsikás, a Wing Singers Gospel Choir, a Kentucky Harmony és a Hanga Banda, a Benkó Dixieland Band és a Rutkai Bori Banda.

 

A pécsi székesegyházban a rendezvény ideje alatt 6 alkalommal, adventi hangversennyel várják az érdeklődőket.

 

A Pécsi Nemzeti Színház társulata és énekkara Adventi Erkélykoncerteket adnak elő.

 

Karácsonyi mesék felolvasásával készülnek hétvégente a gyerekek megörvendeztetésére Dániel András meseíró, Khaled-Abdo Szaida író, Herczeg Adrienn, Várnagy Kinga és Sólyom Katalin színművész, Keresztesi József író, valamint Matta Lóránt és Czéh Dániel bábszínész közreműködésével.

 

A Mikulás sem marad idén otthon, így december 5-én és 6-án Pécs főterére is ellátogat. A "techsimogató" keretében a gyermekek kipróbálhatják milyen a tűzoltó- és katasztrófavédelemi autóba való beülés. Az Adventi Petőfi Karaván színpadkamionja december 20-án gördül be a Kossuth térre. 

 

A szabadtéri rendezvények szabadon látogathatók, míg a színpadi programokon való részvétel védettségi igazolványhoz kötött.

 

További információk a www.adventpecs.hu oldalon olvashatók.

 

BG

Forrás: MTI, AdventPécs

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu