Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A villányi Rozé Fesztiválra különleges programokkal készülnek

2021. June 28. 14:21
A villányi Rozé Fesztiválra különleges programokkal készülnek

Immáron tizedik alkalommal rendezik meg a villányi Rozé Fesztivált 2021. július 9-én és 10-én. Az eseményre a látogatókat koncertekkel, gyermekprogramokkal és jelmezes futóversennyel várják.

Az ország "legrózsaszínűbb fesztiválját" idén közel 20 borászat és pincészet bevonásával, a rozé bor karekteréhez illő fiatalos és lendületes programokkal tartják meg.

 

Futóversenyt is rendeznek a fesztiválon

Az esemény részeként "bulifutóversenyt", jelmezes RozéMaratont, valamint a profi futók körében egyre népszerűbbé váló hivatalos negyed-és félmaratont, az Ördögi Kört is megrendezik, ahova több ezer futót várnak.

 

A rendezvényt július 09-én péntek este a pécsi The Minds koncertjével nyitják meg, később pedig a Soulwave és Bohemian Brass Band produkcióját hallgathatják meg a résztvevők. Éjszaka egy hajnalig tartó utcabált is tartanak.

 

Július 10-én, szombaton délután a rendezvénytérre a futókat és a közönséget várják, ahol a sportolás mellett a futóversenyen indulók legötletesebb jelmezeit tekinthetik meg, utána pedig a bulié lesz a főszerep.

 

Miután mindenki megnézte a jelmezeket és kellően bemelegített, elindul a RozéMaraton. A legrózsaszínűbb jelmezekben futóknak 3 kilométeres távot kell megtenniük, ahol bizonyítaniuk kell rátermettségüket és kreativitásukat. A felnőtt, gyermek és csapat osztályban indulók rozéfröccsel és málnaszörppel indulnak el a startvonaltól és teszik meg a távot.

 

Szombaton a színpadon fellép Farkasházi Réka és a Tintanyúl gyerekkoncert, utánuk pedig a pécsi pop/hip-hop csapata és a Made in B zenekar. Az este folyamán a Brains, hazánk egyik leghíresebb elektronikus zenét játszó zenekara koncertezik.

 

A Rozémaratonra és a FutaVillány versenyekre a www.villanyiborfesztival.hu oldalon lehet regisztrálni. Az esemény a jelenlegi járványügyi szabályozások értelmében csakis védettségi igazolvánnyal látogató.

 

BG

Forrás: MTI

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu