Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar újévi hangversennyel készül

2021. December 13. 21:06
A Szolnoki Szimfonikus Zenekar újévi hangversennyel készül

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar 2022 januárban több hangversennyel is készül a városban.

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar 2022 januárban három időpontban, a település három helyszínén tart hangversenyeket: 2022. január 7-én a szandaszőlősi művelődési házban, január 10-én a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban és január 15-én a szolnoki Széchenyi István Gimnázium sportcsarnokában.

 


Három helyszínen, három időpontban lépnek fel 

 

A zenekar újévköszöntő gáláját 2012 óta minden év januárjában több ezer fős közönség előtt megtartották, azonban tavaly januárban a Covid miatti korlátozások miatt nem tarthatták meg az eseményt. A zenekar átoltottsága teljes.

 

A 2022 januári hangversenyt a járványhelyzet miatt úgy döntöttek, hogy három időpontban, három különböző helyszínen tartják meg, ahol 400-500 ember lesz 1-1 alkalommal.

 

Patkós Imre, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezető szakmai igazgatója elmondta: "A 2022-es újévköszöntő koncertsorozat repertoárjának összeállítása során Izaki Maszahiro fő-zeneigazgató többek között Johann Schrammel, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Johann Strauss népszerű operettjei mellett meglepetés műsorral is készült. A fellépők között lesz majd Lőrincz Judit, Bot Gábor és Turpinszky Béla, vezényel: Izaki Maszahiro. Az est műsorvezetője Danyi Zsuzsanna lesz."

 

Az előadások báli, bécsi újévi koncerthangulattal kezdődnek, a szünetekben pedig pezsgős koccintásra várják az érdeklődőket. A koncert második részében Izaki Maszahiro karmesterként és szólistaként is különböző hangszereken lép fel. A közönség bevonása miatt karmesteri identitás különböző karaktereit szemlélteti a koncerten.

 

BG

Forrás: MTI

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu