Belföldi hírek

H I R D E T É S
2017.10.18. - szerda, Lukács napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A Pajtaszínházi program egy hagyományt folytat

A Pajtaszínházi program egy hagyományt folytat

Szedlacsek Emilia, az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője saját családjának: nagyszüleinek visegrádi amatőrszínházi múltját is felidézte köszöntőjében.

Huszonnégy színjátszó csoport 2016. január 23-24-én, a magyar kultúra napja előtt tisztelegve a Nemzeti Színházban, a Pajtaszínházi Szemlén mutatta be a Pajtaszínház program keretében született előadásaikat – vagy azok részletét.  A rendezvény megvalósulását a Magyar Művészeti Akadémia szakmai partnerként támogatta. A Pajtaszínház programban részt vevő, a Pajtaszínházi Szemlén színjátszó csoportjukkal bemutatkozó települések: Garé, Hidas, Majs, Mágocs és Nagynyárád (Baranya megye); Balmazújváros, Derecske, Földes és Kaba (Hajdú-Bihar megye); Bárna, Mátranovák és Balassagyarmat (Nógrád megye); Galgahévíz, Tápiószőlős, Tinnye és Verőce (Pest megye); Mérk, Kékcse, Tiszabezdéd és Tisztaberek (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) és Nagyszékely, Regöly, Gyulaj, Pincehely (Tolna megye)

 
Szedlacsek Emilia, az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetőjének köszöntője


A minisztérium Közösségi Művelődési és Művészeti főosztályának vezetője elmondta: amikor egy hagyományt folytatunk, arra is gondolunk, van-e azon a településen akarat, és van-e lelkesedés, hogy elinduljon újra az amatőrszínházi folyamat. A főosztályvezető úgy látja: igen, akarat, lelkesedés sőt áldozatkészség is van, hiszen a résztvevők szabadidejüket áldozzák a programra. Amiben ez a program különleges, hogy hallatlan szakmai támogatást kapnak a résztvevők - tette hozzá, utalva a programfelelős Nemzeti Művelődési Intézet mellett a Magyar Teátrumi Társaság és a Magyar Művészeti Akadémia közreműködésére.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2017. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu