Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A Pajtaszínház a közösségi programok ünnepe

2017. October 22. 11:19
A Pajtaszínház a közösségi programok ünnepe

A harmadik alkalommal elinduló Pajtaszínház Program keretében idén részt vesz az ország összes megyéje, továbbá újabb 19 településen alakul Pajtaszínház Közösség, így már 62 települést ér el a fejlesztőprogram. Kárpáti Árpád, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Kft. igazgatója köszöntőjében kiemelte a program a közösségi kapcsolatok ünnepe.

Kárpáti Árpád szerint nagyon fontos, hogy visszajelzést kapjunk azokról az eseményekről, amelyeket csak papíron látnak, a cél, hogy tudják miért érdemes dolgozni. "Az elmúlt években megfogalmaztuk, hogy az amatőr színjátász ünnepe, ami a Pajtaszínház seregszemléjén megvalósul, továbbá a  közösségi kapcsolatok ünnepe is, mert a valódi értékeket nem lehet megfogni" - fogalmazott, hozzátéve, hogy az NMI Művelődési Intézet  számára kiemelt szerepet kapnak a közösségket.

 

"Mi nem csak papíron szeretünk foglalkozni a közösségekkel"

 

Az igazgató felidézte, 2012-ben tűzték ki célul, hogy az amatőr művészi területekkel kiemelten foglalkozzanak, amihez a Magyar Teátrumi Társaság segítségét kérték. Hangsúlyozta, hogy az évek során örömmel dolgoznak együtt, és "olyan komplex egyéni és közösségi fejlesztés megy végbe, amit csak a művészettel tudunk elérni". Interjú keretében szólt arról, hogy egész évben napirenden volt a pajtaszínház, melynek keretében a megyei munkatársak közvetlen kapcsolatban álltak a helyi színjátszó csoportokkal.

 

"Az év során folyamatosan napirenden volt a pajtaszínház"

 

Kiemelte, hogy a résztvevő települések fele kistelepülés, tehát ezer alatti a lakosságuk, az ilyen helyeken pedig nagyon fontosak a kulturális programok, hiszen kevesebb lehetőségük van. Örömmel tudatta: a legfontosabb, hogy a színjátszó csoportok többsége tovább folytatta a tevékenységét a mentorálás után is.

 

/T.D.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu