Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A Nemzeti Színház évadnyitó társulati ülése!

2013. August 25. 10:59
A Nemzeti Színház évadnyitó társulati ülése!
Az állami ünnepek után a budapesti Nemzeti Színház megtartotta évadnyitó társulati ülését, ahol mindenki nagyon jól érezte magát!
Balog Zoltán is felszólalt az évadnyitó ünnepségen! ( Videó forrása: www.youtube.com )

2013. augusztus 21-én szerdán tartotta meg évadnyitó társulati ülését a budapesti Nemzeti Színház. Az ünnepségen Balog Zoltán Emberi Erőforrás-miniszter tartotta a nyitóbeszédet, melyben kihangsúlyozta - "Feladatuk lényege, hogy olyan színházat műveljenek, amely méltó a nemzeti színház megnevezésre. A legfontosabb ezen belül az, hogy annak a mércének, amelyet művészi hitvallásuk jelent, megfelelnek-e."

Balog Zoltán, Nemzeti Színház, Emberi Erőforrások
Balog Zoltán nyitotta meg a Nemzeti Színház évadnyitó ünnepségét

Halász János kulturális államtitkár és Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöke is részt vett az eseményen a Nemzeti Színház meghívásának eleget téve. A színház új igazgatója, Vidnyánszky Attila is beszédet mondott, amelyben kihangsúlyozta, hogy a klasszikus magyar darabok mellett meg fognak jelenni új magyar darabok is, továbbá különleges világhírű rendezők fognak a stábbal együtt dolgozni.

Törőcsik Mari, Alföldi Róbert, Nemzeti Színház
Az ünnepségen Törőcsik Mari és számtalan híres színész is részt vett

Attila beszédében köszönetet mondott mindazoknak az embereknek, akik maradtak a színháznál attól függetlenül, hogy már nem Alföldi Róbert vezeti. A társulatból 17-en maradnak, 14 új színész pedig érkezik hozzájuk. A meghívott vendégek a nyitó ünnepségen nagyon jól érezték magukat és nagyon várják már az új darabokat, amelyek a Nemzeti Színházban fognak játszódni. 

G.R.

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu