Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.20. - Saturday, Illés napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A Nemzeti Művelődési Intézet Közösségi Kezdeményezések Országos Szakmai Központja országos programot szervezett

2015. June 18. 21:40
A Nemzeti Művelődési Intézet Közösségi Kezdeményezések Országos Szakmai Központja országos programot szervezett

Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Pest és Nógrád megyéből hívott meg polgármestereket, közművelődési szakembereket és kulturális célú civil szervezetek képviselőit invitálta az NMI júniusban négy dunántúli településre.

Az első helyszínen Jantyik Zsolt, a Nemzeti Művelődési Intézet Közösségi Kezdeményezések Országos Szakmai Központ vezetője köszöntötte a résztvevőket. Beszédében ­– alátámasztva a másfél napos program célját – Závogyán Magdolna kultúráért felelős helyettes államtitkár, a Művelődési Intézet korábbi főigazgatójának gondolatait továbbfűzve rámutatott, hogy társadalmunk minden problémájára valahol már találtak megfelelő megoldást, csak meg kell találni és el kell terjeszteni azokat.

Az eseményen elhangzott: Élő Forrás Hungaricum Klub Térségi Értéktára elnevezéssel tizenhárom település fogott össze és teremtett felületet az egyesület honlapján természeti és épített valamint szellemi örökségeink megőrzése, éltetése és átörökítése érdekében. E tizenhét település közül hárompolgármester tisztelte meg jelenlétével a Művelődési Intézet szakmai központja által szervezett rendezvényt.

 

A Nemzeti Művelődési Intézet Közösségi Kezdeményezések Országos Szakmai Központja

 

A Nemzeti Művelődési Intézet Közösségi Kezdeményezések Országos Szakmai Központja országos programot szervezett

 Szó esett többek között a  Pannon Helyi Termék programról is. A programot tizenhárom szervezet alapította, s megalakulása óta folyamatosan csatlakozhatnak vállalkozók, kistermelők és civil szervezetek, amennyiben magukénak vallják a Pannon Helyi termék szellemiségét.

A Nemzeti Művelődési Intézet Közösségi Kezdeményezések Országos Szakmai Központja e látóút jó gyakorlataival arra kívánta a figyelmet felhívni a meghívott polgármesterek, civil szervezetek képviselői, valamint a Művelődési Intézet munkatársai számára, hogy mennyire fontos az önkormányzatok és a civil szervezetek közötti együttműködés, mely egyben a település- és vidékfejlesztés, valamint a helyi közösségek fejlesztése érdekében hozott sikeres intézkedések záloga.


Forrás: NMI
Fotó: Budaházi Réka

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu