Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.01. - csütörtök, Malvin napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A Nemzeti Művelődési Intézet is részt vesz a Kultivál – Kárpát-medencei Kulturális Ifjúsági Fesztiválon

2015. augusztus 08. 18:57
A  Nemzeti Művelődési Intézet is részt vesz a Kultivál – Kárpát-medencei Kulturális Ifjúsági Fesztiválon

Augusztus 14-15-én a kolozsvári Bánffy-palota udvarán a Kolozsvári Magyar Napok egyfajta előfutáraként rendezik meg a Kultivált – Kárpát-medencei Kulturális Ifjúsági Fesztivált.

Ez az első alkalom, hogy Kultivál néven a Kárpát-medencére kiterjedő kulturális ifjúsági fesztivált szerveznek, a rendezvénysorozat gyökerei azonban közel húsz évre nyúlnak vissza. A Kultivál, amely ezúttal új névvel, tematikával és célcsoporttal szeretné feleleveníteni a hagyományt, a korábbi évekhez hasonlóan a Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal tagjaival közösen (Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet, Muravidéki Magyar Művelődési Intézet, Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, Vajdasági Magyar Művelődési Intézet), partnerségben a magyarországi Nemzeti Művelődési Intézettel (NMI).

 A Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal tagjaival partnerségben dolgozik a magyarországi Nemzeti Művelődési Intézet (NMI)

 
A rendezvény másfél napos programja alatt az érdeklődők megismerkedhetnek a régiók kulturális jellegzetességeivel, találkozhatnak írókkal, művészekkel, és népszerű személyiségekkel. Augusztus 14-én, pénteken a hivatalos megnyitón beszédet mond  Dr. Széman Péter, az EMKE elnöke,  Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke, Mile Lajos, Magyarország kolozsvári főkonzulja és Polyák Albert, az NMI főigazgatója. A rendezvény lebonyolítója az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE), fővédnöke Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Család- és Ifjúságügyért felelős államtitkára, védnökei pedig Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere és Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.

 

-csa-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu