Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.12.04. - péntek, Barbara, Borbála napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A Nemzeti Művelődési Intézet is részt vesz a 25. Mediawave fesztiválon

2015. április 30. 12:14
A Nemzeti Művelődési Intézet is részt vesz a 25. Mediawave fesztiválon

Május 2-án immár második alkalommal terítenek értékasztalokat a Mediawave fesztiválon a Nemzeti Művelődési Intézet megyei irodái.

Közösségi programok, kiállítások, művészeti műhelyek várják az érdeklődőket április 28-tól május 2-ig a komáromi Monostori Erődben a 25.Mediawave fesztiválon. A Film és Zenei Együttlét versenyprogramjába 78 országból 1494 filmes nevezés érkezett, ebből az előzsűri 84-et választott a nemzetközi, 43-at a magyar, 49-et pedig az Úton Online Filmfesztivál programjába.  A Nemzeti Művelődési Intézet a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is csatlakozik a programsorozathoz, hogy bemutathassa a megyék értékeit.

 

Nemzeti Művelődési Intézet, 25. Mediawave fesztivál, magyar értékek

 

 Bemutatkoznak a népi asztalok a  25. Mediawave fesztiválon 
A május 2-i zárónap programjait egy valós bolgár esküvő fogja összekötni a nap különböző zenei eseményeivel, a műhelyek bemutatják a Mediawave-en szerzett ismereteiket egy-egy kiállítás, film, vagy más performansz keretében. Emellett bemutatkoznak a népi asztalok is: A megyék egyedi kulturális-gasztronómiai kincseit, valamint a megyei értéktár bizottságok munkáját bemutató értékasztalok mellett mesterségbemutatók, helyi portékák vására, illetve hagyományőrző produkciók is színesítik a Nemzeti Művelődési Intézet „értékőrei” kínálta programpalettát.  

 

Forrás: nmi.hu

 

-kt-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu