Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.13. - Thursday, Antal, Anett napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A Nemzeti Művelődési Intézet és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet stratégiai megállapodást kötött

2014. June 26. 16:58
A Nemzeti Művelődési Intézet és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet   stratégiai megállapodást kötött

A Kárpát-medence magyarságának egységes oktatási, közművelődési és kulturális fejlesztése érdekében stratégiai szintű együttműködési megállapodást köt a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI). A megállapodást Závogyán Magdolna, az NMI főigazgatója és Szász Jenő, az NSKI elnöke írta alá 2014. június 26-án.

 

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke

 

A stratégiai partnerek közti együttműködés kiemelt célja a határokon átívelő kulturális és közművelődési hálózatépítés és a nemzeti integrációt szolgáló szakmai fejlesztési koncepció összeállítása. A két intézmény a közös célok érdekében kezd összehangolt, sokoldalú szakmai kapcsolatokat, melynek része az uniós, az állami, az önkormányzati, a gazdasági és a civil erőforrások felkutatása is.

 

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) elnöke és Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) elnöke és Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár az ünnepélyes aláíráson

 


A felek a 2014-2020 közötti fejlesztési időszakban kiemelt hangsúllyal kezelik a magyarországi operatív programokból, az Európai Területi Együttműködés programjaiból, valamint a közvetlen brüsszeli pályázati forrásokból adódó lehetőségeket. Együttműködnek a céljaikat szolgáló rendezvények szervezésében, szakmai kiadványok megjelentetésében és elektronikus felületek gondozásában, fejlesztésében is.

 

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár


A Nemzetstratégiai Kutatóintézetben tartott ünnepélyes szerződéskötéskor Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke hangsőlyozta: "Ezer szálon kell újjászőni a nemzetk kelméjét, amelyet a huszadik század szétszaggatott". Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár hozzátette: stratégiai kérdés, hogy a kulturális értékeinkel való minél gyakoribb és minél korábbi találkozás az intézményrendszereken, az intézményhálózaton keresztül a Kárpát-medence minél több pontján megtörténjen. A mai aláírásra azért is van nagy szükség, hogy a határokon kívül is megvalósíthassák céljaikat - véli az államtitkár.

 

Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója és Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, Hoppál Péter államtitkár

 

A megállapodást Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója és Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke írta alá

 

 

A  Nemzeti Művelődési Intézet és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet megállapodása 5 évre szól, azzal, hogy a partnerek öt év után felülvizsgálják az eltelt időszak tapasztalatait és döntenek a további együttműködés módjáról.

 

MCOnet

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu