Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A Nemzeti Művelődési Intézet bemutatkozott a Kárpát-medencei Szabadegyetemen

2013. July 05. 12:05
A Nemzeti Művelődési Intézet bemutatkozott a Kárpát-medencei Szabadegyetemen
Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, Stefka István, a Magyar Hírlap főszerkesztője, Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója és dr. Ványai László Levente, az Emberi Erőforrások Minisztériuma osztályvezetője tartott előadást nemrég  a Kárpát-medencei Szabadegyetemen, Lakiteleken.

 Lezsák Sándor,

A plenáris ülést Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke vezette le

 


A Lakiteleki Népfőiskola és a Nemzeti Fórum szervezésében 2013. június 24 – június 30. között rendezték meg a Kárpát-medencei Szabadegyetemet. A plenáris ülést Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke vezette le. Kövér László, az Országgyűlés elnöke Lakiteleken elmondta: alapvetően minden ágazatban és területet sikerült a reformokat végrehajtani.


Kövér László,

 

Kövér László, az Országgyűlés elnöke Lakiteleken, a  Kárpát-medencei SzabadegyetemenStefka István, a Magyar Hírlap főszerkesztőjének előadása után - amelyben a rendszerváltozástól napjainkig elemezte a hazai sajtó helyzetét- Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója a közösségi művelődés legfontosabb változásait és fogalomrendszerét ismertette meg a jelenlevőkkel, majd részletesen bemutatta a Nemzeti Művelődési Intézet tevékenységét és szervezeti működését.

Az intézmény  eddigi eredményei között említette a sikeres Kapunyitogató sorozatot, a gazdaság- és társadalomfejlesztő mintaprogramokat. Ráadásul egy kulturális közmunkaprogramot indíthatnak civil szervezetekkel, önkormányzatokkal karöltve, amely összességében 3400 fő közmunkást fog érinteni, akiknek többek között értékfeltárásban kell majd részt venniük.

Závogyán Magdolna,

A Kárpát-medencei Szabadegyetemen Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatójaA felsőoktatás is szóba került az előadásban, hiszen a tanárképzést is szeretnék erősíteni - a most zajló megújulás jegyében. Elhangzott, hogy a feladatfinanszírozásra váltottak  mind a 19 megyében. "Nagyon fontosnak tartjuk a kreativitást, a személyes felelősségvállalást, a szolidaritást, és a generációk együttműködését" - összegezte Závogyán Magdolna.

Végül, de nem utolsó sorban Dr. Ványai László Levente prezentációjában részletesen ismertette a civil területet érintő jogszabályváltozásokat és a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati lehetőségeit. 


-tk-

Forrás: www.mmikl.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu