Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.14. - Sunday, &Őrs napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A Nemzeti Művelődési Intézet a Kulturális Közfoglalkoztatási Programról

2014. August 21. 13:12
A Nemzeti Művelődési Intézet a Kulturális Közfoglalkoztatási Programról

Závogyán Magdolna főigazgató asszony ismertetése szerint előreláthatólag második alkalommal is útjára indulhat a Kulturális Közfoglalkoztatási Program a Nemzeti Művelődési Intézet koordinálásával.


A II. Kulturális Közfoglalkoztatási Program 2014. szeptember 1-jén tervezett indulásával kapcsolatban elhangzott:  országszerte több mint 4500, jelenleg munka nélkül álló, minimum érettségivel rendelkező munkavállalónak - a tervek szerint tizenegy hónapra - kínálhatnak munkalehetőséget a program ideje alatt.


A keretszámok elosztásánál az országon belüli területi egyenlőtlenségeket, a kulturális intézményhálózat fejlettségét, valamint a leghátrányosabb helyzetű térségek szükségleteit is figyelembe veszi a Nemzeti Művelődési Intézet -mondta Závogyán Magdolna főigazgató.

 

 

A Kulturális Közfoglalkoztatási Programról:

A Kulturális Közfoglalkoztatási Program során olyan közösségi hálózat valósul meg, amelyben az egyének tudása, képessége, valamint a helyi társadalom összetartó ereje egyaránt gyarapodik.A kulturális közfoglalkoztatottak fogadásának valódi előnye abban van, hogy a Művelődési Intézet a teljes alkalmazási időben folyamatosan gondoskodik munkájuk módszertani segítéséről. Ez a körülmény biztosítja, hogy a programban alkalmazott szakemberek olyan fejlesztési folyamatoknak lehetnek kezdeményezői, értő gondozói, amelyek hozzájárulhatnak a helyi értékek feltárásához, a közösségek megerősödéséhez, a helyi gondok megoldásában való önkéntes részvétel változatos formáinak éltetéséhez. Az így létrejövő értéktöbbletnek garanciája a szervezet és a Művelődési Intézet partneri együttműködése. 

 

Forrás: NMI

-csa-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu