Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.13. - Saturday, Ida napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar Mozart és Vanhal zenéivel megnyitja az évet

2022. January 03. 17:40
A Nemzeti Filharmonikus Zenekar Mozart és Vanhal zenéivel megnyitja az évet

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar 2022.január 6-án Mozart és Vanhal zenéivel nyitja meg az évet.

Az esten Rajna Martin vezénylésével Johann Baptist Vanhal C-dúr (Comista) szimfóniáját és Wolfgang Amadeus Mozart c-moll zongoraversenye és C-dúr (Jupiter) szimfóniáját adják elő.

 

Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncerttel nyitja meg a 2022-es évet

 

Vanhal C-dúr szimfóniája "A komikus zene" különböző hangulatokat mutat be a reménytől kezdve a bánaton keresztül a vidámságig.

 

Mozart c-moll zongoraversenye ritka moll hangnemű versenyműveinek egyike, a C-dúr szimfónia a diadalmas derűt árasztó Jupiter a szerző rendkívüli tökéletességű, kivételes igénnyel kidolgozott utolsó műveinek egyike.

 

A zenés est szólistája Ránki Dezső, aki pályafutását 1970-es évek elején kedzte el Kocsis Zoltánnal, Schiff Andrással, akikkel közösen az új igényesség szellemét hozta a magyar zenei előadóművészetbe.

 

Rajna Martin a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait Ligeti András, Medveczky Ádám és Ménesi Gergely vezetésével. Miután lediplomázott részt vett Vashegyi György és Hamar Zsolt mesterkurzusain, de tavaly óta az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány mentoráltja.

 

BG

Forrás: MTI

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu