Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.05.22. - szerda, Júlia, Rita napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A művelődési házak nagy szerepet játszanak a fiatalok életében

2016. január 29. 09:48
A művelődési házak nagy szerepet játszanak a fiatalok életében

Sajó Attila, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke, a Kultúrházak éjjel-nappal főszervezőjeként osztotta meg információit a február 5-7-i országos rendezvénysorozat beharangozó sajtótájékoztatóján.

Legfőbb célkitűzésünk, hogy bemutassuk a művelődési intézmények színes programválasztékát - mondta Sajó Attila. A művelődési házak magyar emberekre gyakorolt nagy hatását az mutatja, hogy ebben az ágazatban 76 milliónál több látogatás van évente. ez a programsorozat olyan, mint egy ünnep, melyen felhívhatjuk a figyelmet az emberekhez legközelebb eső, legelérhetőbb kulturális rendezvényekre - mondta el a főszervező. A programsorozathoz egyébként nem kizárólag művelődési intézmények, de polgármesteri hivatalok, civil szervezetek is csatlakoztak. A rendezvénysorozathoz ismét pályázatokat hirdettünk: fotópályázat, az élő zenéhez kapcsolódó szakmai-innovációs pályázat, és a "Ha az erősítő beszélni" tudna címmel rocktörténeti pályázat is indult.

 
Sajó Attila, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke a sajtótájékoztatón

 
Sajó Attila a sajtótájékoztató után kameránk előtt elmondta: a legnagyobb kihívás számukra a fiatalok megszólítása. Egy heterogén rétegről van szó, ám ennek ellenére a művelődési házak a kreatív fiataloknak biztosítanak helyet. A fiatalok szabadidejének kreatív eltöltésében, műhelymunkák biztosításában, betanításában, előadás biztosításában, menedzselésében van nagy szerepük a "művházaknak". A programsorozat idei fókuszában az élő zene áll a központban, és itt is a fiatalok viszik a prímet - mondta el Sajó Attila. 
Sajó Attila az MCOnet-nek adott interjúja


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu