Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A MÜPA és Kína együttműködése - Kultúra nélkül nincs diplomácia

2012. July 16. 15:41
A MÜPA és Kína együttműködése - Kultúra nélkül nincs diplomácia

Együttműködési megállapodást kötött és közös produkciókat tervez a pekingi Nemzeti Előadó-művészeti Központ és a Művészetek Palotája. Az erről szóló dokumentumot Budapesten írták alá.
Az NCPA (kínai Előadó-művészeti Központ) eddig csak a Szöuli Művészeti Központtal és a washingtoni Kennedy Centerrel állapodott meg, a Müpa harmadik e téren – emelte ki Káel Csaba, a Művészetek Palotája (Müpa) vezérigazgatója, aki vallja:  Kultúra nélkül nincs diplomácia!

Művészetek Palotája

Együttműködési megállapodást kötött a pekingi Nemzeti Előadó-művészeti Központ és a Művészetek Palotája


A távirati irodának elmondta, hogy pár hete egy nemzetközi tanácskozáson járt Pekingben és Sanghajban. A sanghaji partnerrel a közelgő, 2013-as Verdi-évfordulóval kapcsolatban bontakozik ki egy rangos közös produkció tető alá hozása, Pekingben pedig egy olyan eseménysorozatot terveznek, amelynek központi helyszíne az NCPA lenne – tette hozzá a Müpa vezérigazgatója.

Fotó: Mohai Balázs / MTI

Jelenet a pekingi operaház produkciójából


Az együttműködés aláírása előtt vendégszerepelt az Előadó-művészeti Központban (NCPA) működő Pekingi Nemzeti Nagyszínház. Csen-Ping, az NCPA elnöke a távirati irodának elmondta, hogy százötven főnyi csapat érkezett az európai turnéra. A bécsi Burgtheaterben négy alkalommal léptek fel telt ház előtt, a Magyar Állami Operaházban két estén töltötték meg a nézőteret.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu