Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A Momentán Társulat improvizációs előadásokkal nyitja meg a fesztiválszezont

2021. May 17. 09:39
A Momentán Társulat improvizációs előadásokkal nyitja meg a fesztiválszezont

A Momentán Társulat improvizációs előadásokkal, sport-és családi programokkal, workshopokkal és fenntarthatósági vásárral indítja el a nyári fesztiválszezont Budapesten 2021 június 11. és 13. között.

Először rendezik meg a Momentán Imprószigetet a Margitszigeten, a Petőfi Sándor Ifjúsági Tábor területén. A kulturális program célja, hogy a pandémia okozta bezártságot követően új ötleteket, pozitív életérzést és kreatív kikapcsolódást nyújtson a résztvevőknek- juttatták el közleményüket a szervezők az MTI-hez.

 

 Zenés előadások

 

Változatos és interaktív előadásokkal várják a közönséget pénteken 15 órától, hétvégén pedig 11 órától estig. A programokon a főszerep az improvizációé lesz.

 

A Momentán Társulat közel 18 éves működése során már nagyon sokféle formában és helyszínen tartott improvizációs előadásokat. A társulat tagjai elhatározták, hogy egy budapesti "imprószigetet" hoznak létre, ahol előadásaik nagy részével találkozhatnak a nézők, emellett pedig családi programokkal és gyerekelőadásokkal várják őket.

 

A Momentán Társulat a nézőktől érkezett ötletek és kérdések alapján alakítja ki legtöbb előadását, így minden este példátlan és egyedi.

 

A Margitszigeten bemutatják az Élő Történelem- Mi sem tudjuk, mi történt 500 éve! című előadásukat, amely szórakoztató módon dolgozza fel a Mohácsi vészt követő időszak ismert és kevésbé ismert történelmi eseményeit.

 

A Fröccs című, pszichológiai fókuszú előadásukban Almási Kitti pszichológus segítségével a bátorság témájáról játszanak jeleneteket, közben pedig választ keresnek a nézőkben felmerülő kérdésekre. A filmek kedvelőinek ajánlják a Rendezők Viadala című előadást. A közönség ötleteiből születnek a dalok a re:Verze zenés előadás során, míg az Ütközet címűben a nézők két improvizációs csapatnak drukkolhatnak, akik feladatokat adnak egymásnak.

 

A társulat improvizációs workshopokat is tart, ahol az egymásra hangolódás, közös játék, együttműködés és sok nevetés várja a vendégeket.

 

A Vektor Sport szervezésében, az előadások szünetében ügyességi és sportprogramokon vehetnek részt a nézők. A látogatókat egész nap várja az UPSZ Upcycle Shop újrahasznosított alapanyagokból készült vására, továbbá a Jövőt nekik is Alapítvány kirakodóvására, amelynek termékeit a tordasi otthon értelmi fogyatékos lakói készítenek.

 

BG

Forrás: MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu