Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.15. - Monday, Henrik napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A mindennapi élet része kell, hogy legyen a hungarikum

2014. October 06. 12:42
A mindennapi élet része kell, hogy legyen a hungarikum

A földművelésügyi miniszter, Fazekas Sándor a napokban tartottak túrkevei sajtótájékoztatón elmondta, hogy a hungarikumoknak nem múzeumi kategóriáknak kell lenniük.

Túrkevén hungarikum nap megnyitó volt, melynek alkalmából Fazekas Sándor beszédet mondott, melyben hangsúlyozta a hungarikumok fontosságát. Hozzátette, hogy a Kárpát-medencében olyan értékek találhatóak, amelyekben a generációk tudása, hite és az odafigyelés összpontosul. Mindez Túrkevére is jellemző a gazdag népi hagyományai, az örökség és a szellemi kincs miatt.

 

Kunhímzés

A miniszter reméli, hogy a kunhímzés is hamarosan hungarikum lesz

 

A miniszter bizakodását mutatta ki azzal kapcsolatban, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező kunhímzés is hamarosan a hungarikumok közé lesz sorolható. Fazekas Sándor beszédében kijelentette, hogy a hungarikumok a magyarság csúcsteljesítményei, amelyre büszkék vagyunk. Továbbá elárulta, hogy országszerte több mint 300 helyi értéktár bizottság jött létre. Ezeken a helyeken több ezren végeznek munkát, hogy az értékeket megőrizzék és bemutathassák. Ezeket pedig úgynevezett hungarikum klubok egészítik ki.

 

Képforrás:hirhatar.com, anikoldala.blogspot.com

 

N.O.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu