Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A médiaműhely fontos mérföldkő az NMI számára

2016. April 05. 15:06
A médiaműhely fontos mérföldkő az NMI számára

Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) megbízott igazgatója Közösségi mozi és médiaműhely mintaprogram induló sajtótájékoztatóján beszélt.

A korábbi projektek után most egy olyan művészeti ággal próbálnak közösségteremtő sikereket elérni, mely korábban jelen volt falusi kisközösségekben is - mondta az NMI vezetője. A fiatalokat nem pusztán mint passzív nézőket szólítják meg a programmal, mely aktív, elemző, véleményformáló hozzáállásra nevel, az NMI kezdeményezése filmklubként működik majd. Mind a 19 megyében jelen lesz a program egy-egy helyszínen, melyek közt a kistelepülésektől a nagyvárosok hátrányosabb helyzetű régióiig sokféle közösség megtalálható, ám minden esetben fiatalokat szólít meg.Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet megbízott igazgatója beszél új projektjükről


Polyák Albert szerint fontos megszólítani szegregált környezetben nevelkedő fiatalokat, és eljuttatni a kulturális alapellátást hozzájuk is. Az NMI missziója egyfajta tehetséggondozás, melyben szakmai partnerként a Művészeti Akadémiával működik együtt. A helyszínenként heti két alkalommal működő médiaműhelyek alkotni is fognak a film formanyelvén. az elkészült munkákat a program zárásaként egy év múlva megrendezendő filmszemlén lehet megtekinteni.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu