Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.12.04. - Monday, Barbara, Borbála napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A Magyar Termék Nagydíjakat 18.alkalommal adták át

2015. September 03. 13:16
A Magyar Termék Nagydíjakat 18.alkalommal adták át

A Magyar Termék Nagydíj idei, 18. díjátadó ünnepségre az Országházban, 2015.09.03-án került sor. 57 termék és szolgáltatás érdemelte ki a Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy használati jogát.

Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke

 

 

2015-ben 18. alkalommal hirdették meg a minőségi és nívós hazai áruk, szolgáltatások védjegyeként ismert Magyar Termék Nagydíj Pályázatot, amely megtestesíti Magyarország elismerését és elkötelezettségét a tanúsított minőség iránt. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat eddigi múltja és sikere jól példázza, hogy a hazai vállalkozások már felismerték azt, hogy minőségi, innovatív árukkal és szolgáltatásokkal jelentős előnyre tehetnek szert az egyre fokozódó gazdasági versenyben. A hiteles, ismert védjeggyel ellátott termékeket a fogyasztók egyre inkább keresik és bizalommal fordulnak feléjük, így a független zsűri által odaítélt, szigorú szakmai szempontoknak megfelelő minőségtanúsításnak valódi gazdasági hozadéka van.

 

 Magyar Termék Nagydíj

A Magyar Termék Nagydíj Pályázati Rendszer a tanúsított minôség útlevele

 

 

 

Kiss Károlyné Ildikó ügyvivő igazgató beszéde
A Magyar Termék Nagydíj Pályázati Rendszer a tanúsított minôség útlevele. Célja, hogy elismerje a pályázaton megfelelő termékek és szolgáltatások magas minőségi színvonalát, elősegítse a nemzetközi piacon versenyképes termékek előállítását, ösztönözze azok fejlesztését. Hozzájárul a pályázaton minősítést szerzett termékek gyártóinak piaci munkájához, export-tevékenységük fejlesztéséhez. Emellett feladata, hogy segítséget nyújtson a fogyasztók minőségtudatos választásában, hozzájáruljon az egészségtudatos termékek fejlesztéséhez és forgalmazásához. Idén már 37 főcsoport 73 témakörében lehet pályázni a díjak elnyerésére.  A Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet magyar és angol nyelvű díszoklevél, valamint a Hollóházán működő Magyar Porcelánmanufaktúra Kft. alkotógárdája által készített, egyedi iparművészeti trófea tanúsítja.

 

Koszorús László Gáspár, fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár beszéde

 

 Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke nyitotta meg a díjátadó ünnepséget a Parlamentben. Kiemelte: idén volt az első év, amikor határon túlról is jelentkezhettek magyarok a pályázatra. Kiss Károlyné Ildikó ügyvivő igazgató beszédében hangsúlyozta: az élelmiszergyártás és az élelmezés területéről került ki idén a legtöbb nyertes pályázat. Kiemelte: fontos  akultúrára való nyitottság, ezért 2015-ben a kulturális rendezvények terén is hirdettek pályázatot, érkeztek is pályázatok, a nyertesek között pedig "világszínvonalú díjazott is van".  Koszorús László Gáspár, fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár is beszédet mondott, melyben többek között felhívta a figyelmet arra, hogy a hazai fogyasztóvédelem gyökeres változásokon ment keresztül. A kormány egyértelművé tette, hogy kiáll a fogyasztói jogokért, alapvető feladata az államtitkárságnak a fogyasztói bizalom növelése, a fogyasztói tudatosság fejlesztése.

 

 

Magyar Termék Nagydíj, Parlament

 

A Magyar Termék Nagydíj idei, 18. díjátadó ünnepségre az Országházban került sor

 A Kiírók Tanácsa különdíjait, a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Gazdaságért Nívódíjat, a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Innovációért Nívódíjat, a Magyar Termék Nagydíj Klímabarát Termék Nívódíjat, a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Sajtókövete Nívódíjakat Dr. Latorcai János úrtól, az Országgyűlés alelnökétől vehették át a kitüntetettek, csak úgy, mint a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Életmű-Díját.  Ezt követően a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Régiók Díja elismeréseket, valamint a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kárpát-medencéért Nívódíjat adta át alelnök úr.

 

 

MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu