Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.25. - Saturday, Orbán napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A Magyar Kézművességért Alapítvány betlehemi jászol kiállítást nyitott a Szent István Bazilikában

2021. December 21. 10:57
A Magyar Kézművességért Alapítvány betlehemi jászol kiállítást nyitott a Szent István Bazilikában

A Magyar Kézművességért Alapítvány 28. alkalommal rendezte meg betlehemi jászol kiállítását, melyet a budapesti Szent István Bazilikában lehet megtekinteni.

A kiállítást 2022. január 7-ig délelőtt 10 órától, délután fél 5-ig lehet látogatni. A tárlaton hivatásos és amatőr művészek, gyerekcsoportok adventi ünnepkörhöz kapcsolódó népművészeti, képző- és iparművészeti alkotásai kerültek bemutatásra.

 


Németh László, az IPOSZ elnöke

 

Mohos Gábor püspök, a Bazilika plébánosa szerint a kiállítás sokféle módon mutatja be a betlehemek formáit, ami megteremti annak a lehetőségét, hogy az érdeklődők elgondolkodjanak a betlehemek történetéről. A karácsony a szeretet ünnepe, üzenete megérinti a hideg szíveket és lelkeket is, amit megidéz a tárlat.

 

 

Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetségének (IPOSZ) elnöke elmondta, hogy 29 évvel ezelőtt tartották meg először a Magyar Kézművességért Alapítvány kiállítóinak jelenlétével a római nemzetközi jászolkiállítást, ahova 17 művészt hívtak meg idén.

 

 

Az eseményen László Sándor, a BKIK alelnöke a kamara szerepéről és feladatairól beszélt.

 

 

A jászolkiállításra betlehemekkel, a betlehemezés népszokásait megörökítő, illetve az adventi ünnepkörhöz kapcsolódó tárgyakkal lehetett pályázni. A benyújtott pályázatokat népi iparművészekből és néprajzkutatókból, valamint az esztergomi Keresztény Múzeum és a Ciszterci Egyházközség képviselőiből álló zsűri bírálta el.

 

 

A Magyar Kézművességért Alapítvány idén 28. alkalommal megtartott jászolkiállítását a római 100 jászol nemzetközi mintájára rendezte meg.

 

BG

Forrás: IPOSZ

Képek YouTube

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu