Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A magyar kézművesség örök érték

2017. December 22. 10:10
A magyar kézművesség örök érték

A 24. Betlhemi Jászol kiállítás megnyitóján Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke beszédében a magyar kézművesség fontosságáról beszélt.

Beszédében arról beszélt, hogy az év vége közeledtével az emberek mérleget készítenek, ám az Iposz vezetőjeként fel kell tennie a kérdést:  milyen jövő vár arra a sok százezer vállalkozásra, amelyek a magyar gazdaság legfontosabb bázisát jelenti? Szólt arról, hogy nem rég nemzetközi konferenciát rendeztek, melynek témája a digitalizáció hatásai voltak a kkv szektorra. Szavai szerint a robotizáció miatt az anyag, a természet, az ember közötti kapcsolat nem szűnhet meg, az Iposz pedig hatalmas elkötelezettséggel támogatja a magyar kézművesség fennmaradását. "Ezért kiemelten fontosak az ilyen rendezvények, mint a Betlehemi jászol kiállítás" - hangsúlyozta.

 

 

Az eseményen Németh László alkotói díjat adott át Fábry Zoltán, fafaragó számára, mivel a Magyar Kézművesség Napján nem a művész külföldön tartózkodott. Interjú keretében elmondta: a 24. Betlhemi Jászol kiállítás azért fontos, mert a természetes anyagokból készült alkotások méltó helyet kaphatnak a bemutatkozásra. Ma elfelejthetjük, hogy a digitalizáció világa minden felett átveszi a hatalmat, a kiállítás bemutatja az emberi kéz alkotóerejét, az emberi találékonyságot - fogalmazott az Iposz elnöke. Hangsúlyozta, hogy a kézművesség érték lesz a robotizáció világában, és szükség is lesz rá, hiszen az épített örökség és a kézzel készült termékek értéke fel fog értékelődni.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu