Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A Magyar Értékek Vándortérképe a tatabányai II. Kulturális Piacon

2015. September 24. 15:08
A Magyar Értékek Vándortérképe a tatabányai II. Kulturális Piacon

Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet megbízott főigazgatója is rész vett a  Tatabányán megrendezésre került II. Kulturális Piac és Szakmai Konferencián.

kultúra, Komárom-Esztergom Megye, Tatabánya

Komárom-Esztergom Megye kultúrája is bemutatkozott

 

 


A Vértes Agorája és a Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Irodájának közös szervezésében megvalósult programra 2015. szeptember 18–19-én került sor. A kétnapos rendezvény első napján tartott konferencia témája a fiatalok kultúrafogyasztási szokásai és a kulturális és művelődési területen dolgozó szakemberek munkája volt. A tanácskozáson részt vett Szedlacsek Emília, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közösségi Művelődési és Művészeti Főosztályának vezetője, valamint Kárpáti Árpád, a Nemzeti Művelődési Intézet szakmai igazgatója is. A Szakmai Nap előadásait Salamon Hugó rövid beszéde zárta azzal, hogy a kulturális szolgáltatások nyújtásához – a technológiai fejlettség szintjétől függetlenül is – elengedhetetlen a keresleti oldal, a közönség ismerete.

 

Magyar Értékek Vándortérképe és Vándorkódexe

 

A Magyar Értékek Vándortérképén mindenki elhelyezhette kézlenyomatát, és a kódexbe beírhatta gondolatait 

 

 A rendezvény második napján tartották a megyei Kulturális Piacot, melyet Schmidt Csaba, Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere, Bencsik János országgyűlési képviselő, Borsó Tibor, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés alelnöke, Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet megbízott főigazgatója és Sámuel Botond, az Agora Nonprofit Kft. ügyvezetője beszédével nyílt meg, majd ezt követően a Magyar Értékek Vándortérképének nyitó ceremóniájával vette kezdetét. Az országjáró, szimbólumértékű Vándortérképen mindenki elhelyezhette kézlenyomatát, és a mellette megtalálható kódexbe beírhatta gondolatait az értékőrzés fontosságáról.  A kulturális börzén idén is – csakúgy, mint tavaly – egész nap várták a megyében kulturális programokat, illetve tevékenységeket és közösségi élményeket kínáló művelődési házak, egyesületek, művészeti csoportok és alkotóközösségek az érdeklődőket.

 

-kt-

 

Forrás és képek: NMI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu