Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.07.23. - kedd, Lenke napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A Magyar Értékek Vándortérképe a Somogyi Értékek Napján is bemutatkozott

2015. szeptember 01. 22:19
A Magyar Értékek Vándortérképe a Somogyi Értékek Napján is bemutatkozott

A Somogy Megyei Önkormányzat által szervezett program keretében a Magyar Értékek Vándortérképe és Vándorkódexe is Kaposvárra érkezett.

A Somogyi Értékek Napján Jakó Gergely, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta az értékek fontosságát, beszélt a települési és megyei értékek gyűjtésének, feltárásának folyamatáról, a megyei értéktárba emelt értékek sokaságáról és sokszínűségéről. A rendezvény idején somogyi borokból és étkekből tartottak kóstolót, valamint kézműves kiállítást is rendeztek.  

 

A Somogyi Értékek Napján járt a Magyar Értékek Vándortérképe és Vándorkódexe

 

A Magyar Értékek Vándortérképe a Somogyi Értékek Napján is bemutatkozott

 

 


2015. augusztus 28-án Kaposváron megjelent  a Magyar Értékek Vándortérképe és Vándorkódexe is. A résztvevők  a vándortérképen ujjlenyomatuk elhelyezésével nyilvánították ki, hogy fontosnak tartják a nemzeti kultúra, s ennek alapköveiként a megyei értékek és a helyi identitás megőrzését. A programokat az Örökségünk – Somogyország Kincse díjas Somogy Táncegyüttes műsora, a Somogy Polgáraiért és Örökségünk – Somogyország Kincse díjas Somogyi Huszárok Hagyományőrző Egyesülete jelenléte, illetve a Kaposvári Vigasságok terének bemutatása tette színesebbé.

 

-kt-

 

Forrás: nmi.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu