Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.13. - Thursday, Antal, Anett napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A Leleményes hőseink programot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja

2014. November 26. 23:11
A Leleményes hőseink programot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja

Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára és Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója jelentették be, hogy elindult a Leleményes hőseink program.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Művelődési Intézet ifjúsági közösségi programja, a Leleményes hőseink a cselekvésre buzdító közösségszervezést tűzte ki célul - mondta Hoppál Péter. A kezdeményezés célja, hogy a fiatalok keressenek olyan aktív cselekvő embert, aki példaértékű kezdeményezést vitt véghez a helyi közösség érdekében. Ismertette: a programhoz 5 millió forintot biztosít a Nemzeti Kulturális Alap, és a 2015-től megnövelt kulturális normatíva egy részét is szeretnék ide csoportosítani.  

 

 

 Elindult a Leleményes hőseink program

 A Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója, Závogyán Magdolna a bejelentéskor elmondta: kilenc megyében jártak már a munkatársaink, és már több mint 40 csapat regisztrált. A csatlakozó fiatalok megyei felkészítő napokon sajátíthatják el az ötleteik megvalósításához, valamint a programban való részvételhez szükséges ismereteket. Az ifjúsági közösségek által bemutatott projektek és projekt-tervek közül a Nemzeti Művelődési Intézet a legértékesebbnek ítélt munkák megvalósítását vagy folytatását szakmailag támogatja.


Fotó és forrás: fidesz.hu

-csa-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu