Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.09.30. - szerda, Jeromos napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A Leleményes Hőseink program legjobbjainak a Lakiteleki Népfőiskolán tartottak tréninget

2015. július 24. 13:45
A Leleményes Hőseink program legjobbjainak a Lakiteleki Népfőiskolán tartottak tréninget

A Leleményes Hőseink országos ifjúsági program újabb mérföldkőhöz érkezett: a legjobb kezdeményezéseket benyújtó közösségek egy ifjúsági projekt megvalósítását támogató tréningen vehettek részt.


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezdeményezésére a Nemzeti Művelődési Intézet 2014 novemberében indította útjára a Leleményes Hőseink országos ifjúsági példaképkereső programot.  A „Leleményes hőseink” az általános és középiskolás tanulókból álló ifjúsági közösségek erejét teszi láthatóvá helyi településfejlesztésről való gondolkodás számára. A kezdeményezés helyi hősök felkutatására buzdítja a települések és városrészek azon fiataljait, akik érdeklődnek lakóhelyük történelme, értékei valamint aktuális folyamatai iránt, emellett motivációt éreznek az aktív cselekvésre is. A nyerteseket 2015. májusában hirdették ki az Emberi Erőforrás Minisztériumában.

 

Leleményes Hőseink program, Nemzeti Művelődési Intézet

 

A Leleményes Hőseink program legjobbjainak a Lakiteleki Népfőiskolán tartottak tréninget
A kiválasztottak a nyugat- illetve kelet-magyarországi Látóutat követően  a Lakiteleki Népfőiskolán vehettek részt módszertani tréningen, amelyet Kiss Gábor Boldizsár, a Nemzeti Művelődési Intézet Kiemelt Programok Főosztályának főosztályvezetője nyitott meg.   Felvezetőjében ismertette a Nemzeti Művelődési Intézet működését, majd a fiatalokat az aktív részvételre, illetve a kezdeményezéseik későbbi megvalósítására buzdította. Három nap közös munka után a díjazott közösségek hazatértek, hogy immár tapasztalatokkal, elméleti és gyakorlati ismeretek birtokában kezdhessenek neki az ifjúsági projektötletek megvalósításának.


-kt-


Forrás: nmi.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu