Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.09.30. - szerda, Jeromos napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A Leleményes Hőseink program győztesei országjárásba kezdtek

2015. június 25. 20:34
A Leleményes Hőseink program győztesei országjárásba kezdtek

A hazai jó gyakorlatokat, érdekes kezdeményezéseket ismerhették meg a nyertes fiatalok a közösségfejlesztés, ifjúsági munka, önkéntesség és közösségi művelődés területéről.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezdeményezésére a Nemzeti Művelődési Intézet 2014 novemberében indította útjára a Leleményes Hőseink országos ifjúsági példaképkereső programot. A nyerteseket 2015. májusában hirdették ki az Emberi Erőforrás Minisztériumában.  Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet megbízott főigazgatója úgy  látja,  a program kapcsolódik valamelyest a kulturális közfoglalkoztatáshoz is, hiszen a példaképek, helyi hősök között  kulturális közfoglalkoztatott is megtalálható. Azt is elmondta, bár az első fejezet lezárult, de további szeretnék folytatni a kezdeményezést.

A Leleményes Hőseink program győztesei

 

A Leleményes Hőseink program győztesei országjárásba kezdtek

 Június 19-től 21-éig háromnapos országjáró kiránduláson vettek részt a Leleményes Hőseink program győztes közösségei.   A Leleményes Hőseink projekt második látóútja Nyugat-Magyarországra vezet majd június 25-27-e között, ahol a fiatalok többek között a tatabányai Peron Music Alapítvány, a balatonboglári Helyi Érték Egyesület, valamint a pécsi PEPITA közösségi színtér és a Tett-Hely Ifjúsági Egyesület munkáját ismerhetik meg - tájékoztatott a Nemzeti Művelődési Intézet.

 

-kt-

Forrás: Nemzeti Művelődési Intézet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu