Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A kultúrházakon keresztül rengeteg emberhez el lehet jutni

2016. January 29. 11:04
A kultúrházakon keresztül rengeteg emberhez el lehet jutni

Február 5-7. között országszerte 10. alkalommal rendezik meg a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatot. Az esemény kapcsán tartott sajtótájékoztatón Dr. Hoppál Péter, az emberi Erőforrások Minisztériumnak államtitkára állt az MCOnet kamerája elé, hogy egy személyes riportban is beszámolhasson benyomásairól.

Nagyon örülünk annak, hogy a Kultúrházak éjjel-nappal civil kezdeményezése idén szárba szökken, hiszen 2016-ban lett 10 esztendős a programsorozat. Az emberi Erőforrások Minisztériuma jelentős összeggel, 10 millió forinttal támogatja ezt az országos rendezvényt. Azért álltunk a programsorozat mögé, mert látjuk, hogy a mintegy hatszáz művelődési ház 2000 programot képes lebonyolítani a február 5-7 közötti időszakban. Azaz egyetlen hétvégén 2-300 ezer embert képesek megszólítani.

 
Dr. Hoppál Péter, az emberi Erőforrások Minisztériumnak kultúráért felelős államtitkára ad interjút az MCOnet-nek


Dr. Hoppál Péter szerint tehát "a látogatók a lábukkal szavaznak", és a program rendkívül sikeresnek minősíthető. Ezen túl jól illeszkedik a kormány kulturális alapellátás koncepciójába. Ennek lényege - fejtette ki a politikus -, hogy nem csak a nagy, országos, központi kulturális intézményekben lehet minőségi kultúrához jutni, hanem a kultúrházakon keresztül is rengeteg embert el lehet érni.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu