Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat ráirányítja a figyelmet a közművelődés fontosságára - Interjú

2015. March 09. 14:49
A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat ráirányítja a figyelmet a közművelődés fontosságára - Interjú

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által szervezett Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat záró sajtótájékoztatóján Sajó Attila, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke, valamint Joós Tamás, a Kulturális Központok Országos Szövetségének alelnöke is kifejtette véleményét az eredményesen zárult rendezvényről.

 

Interjú Sajó Attilával, a Magyar Népművelők Egyesületének elnökével

 


A Magyar Népművelők Egyesületének elnöke elmondta: A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat a kezdet kezdetén még szeptemberben volt megrendezve, a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozathoz csatlakozva. A szakma azonban úgy érezte, hogy fontos lenne egy önálló rendezvénnyel megmutatni magunkat, ezzel is ráirányítva a figyelmet a közművelődés fontosságára. Megtudtuk azt is: A rendezvény elnevezése arra utal, hogy a kultúrházak valóban éjjel-nappal, egyfajta folyamatosságot, állandó jelenlétet biztosítanak a településeken. Az idei évben már 2700 partner szervezet működött együtt velünk, ez is mutatja, hogy a partnerségben van a jövő és a lehetőség - véli Sajó Attila.

 

Sajó Attila, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke, valamint Joós Tamás, a Kulturális Központok Országos Szövetségének alelnöke

 

Sajó Attila, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke, valamint Joós Tamás, a Kulturális Központok Országos Szövetségének alelnöke is kifejtette véleményét a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatról

 

 

 

 

Interjú Joós Tamással, a Kulturális Központok Országos Szövetségének alelnökével
Joós Tamás, a Kulturális Központok Országos Szövetségének alelnöke is a kezdeteket elevenítette fel interjújában. Hozzátette: "A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat alapvetően az a funkciója, hogy azok a művelődési intézmények, közösségi terek, amelyek egyébként a hét szinte minden napján nyitva állnak, egy kicsit fókuszba kerülnek".

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu