Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A kulturális területen alapvető elvárás az egymásra való odafigyelés - interjú Polyák Alberttel, a Nemzeti Művelődési Intézet mb. főigazgatójával

2015. March 31. 12:40
A kulturális területen alapvető elvárás az egymásra való odafigyelés - interjú  Polyák Alberttel, a Nemzeti Művelődési Intézet mb. főigazgatójával

A „Cselekvő közösségek – Önfenntartó társadalom - jövőképek, szakmai kihívások, jó gyakorlatok” című konferencián Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet mb. főigazgatója is interjút adott.

 

Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet mb. főigazgatója is interjút adott

 

 Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet mb. főigazgatója"A konferencia alaptémája a cselekvő közösségek és önfenntartó társadalom, és úgy vélem, ez minden szférára igaz: a kulturális és gazdasági szférára is. Ennek az a lényege, hogy az emberek megtanuljanak felelősséggel gondolkodni saját maguk és társaik sorsáról. Ennek különböző terepei vannak, mint például a kulturális együttműködés" - mondta Polyál Albert, aki úgy véli: a kulturális területen alapvető elvárás az egymásra való odafigyelés.


A Nemzeti Művelődési Intézet mb. főigazgatója hozzátette: "A kultúra azt a célt szolgálja, hogy hogyan viszonyulunk egymáshoz, a társadalomhoz, a természeti környezetünkhöz. És ha ebben harmóniát találunk és össze tudunk fogni, akkor eredményeket érhetünk el. Ennek egyik példája, hogy a kulturális alapellátást mindenki számára biztosítani szeretnénk."


MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu