Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A kulturális közfoglalkoztatásból minden harmadik ember továbblép a munka világába

2016. March 08. 15:32
A kulturális közfoglalkoztatásból minden harmadik ember továbblép a munka világába

Elindult a negyedik Kulturális Közfoglalkoztatási Program - közölték sajtótájékoztatón Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkárságán március 8-án.

Dr. Hoppál Péter államtitkár szerint egy nagyon komplex és eredményes program folytatásáról van szó. A legutóbbi program eredményeit értékelve elmondható, hogy az eredmények bíztatóak - jelentette ki az államtitkár. A programban mindenki nyertes - véli. Nyertes az, aki munkanélküliként újra munkához, és képzéshez jut. Nyertes a kulturális intézményrendszer is, amelyben létszámstopp van pénzszűke miatt, ám így mégis szakképzett munkaerőhöz jutnak - tette hozzá. Emellett nyertes az ország is, mert az önkormányzati rendszer, a civil szféra és az egyházi intézmények is, akik olyan munkaerőt kap, akiknek a bérét az állam fizeti szögezte le Hoppál Péter. Ezért szeretnék az egész országra kiterjeszteni a kulturális közfoglalkoztatást, hiszen egy kulturális alapú közösségfejlesztésről beszélünk, és ez a legfontosabb társadalmi üzenete a programnak - tette hozzá az államtitkár.


Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkárának beszéde


A tavalyi évtől emelték a kulturális normatívát, a kisebb települések esetében emelték a kultúrára fordítható állami támogatást - szögezte le az államtitkár. Ez nagy örömére szolgál a kis önkormányzatoknak, valamint az is, hogy az addig munkanélküli, érettségizett vagy diplomás fiataloknak helyben tudtak munkát biztosítani - mondta el Hoppál.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu