Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A kulturális közfoglalkoztatás az alappillérét jelentheti a kulturális alapellátásnak - interjú Závogyán Magdolnával

2015. March 06. 12:58
A kulturális közfoglalkoztatás az alappillérét jelentheti a kulturális alapellátásnak - interjú Závogyán Magdolnával

Závogyán Magdolna, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős kijelölt helyettes államtitkára nyilatkozott a "Kultúrházak éjjel-nappal" rendezvénysorozat záró sajtótájékoztatóján a  kulturális alapellátással kapcsolatban.

 

Interjú Závogyán Magdolnával, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős kijelölt helyettes államtitkárával

 

 

Závogyán Magdolna, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős kijelölt helyettes államtitkára Závogyán Magdolna hangsúlyozta: A kormány kitűzte célként a kulturális alapellátást, ahhoz pedig, hogy ez minden településre eljusson, ahhoz összefogásra van szükség. Nem csak a kulturális ágazaton, hanem a teljes kormányati ágazaton belül. Első körben kiemelten be kell kapcsolnunk az oktatási szektort, de fontos szerepe lesz a civil és egyházi szervezeteknek, valamint a vidékfejlesztésnek.


A kulturális közfoglalkoztatás az alapellátás alappillérét jelentheti - fogalmazott az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős kijelölt helyettes államtitkára. Hozzátette: a Kulturális közfoglalkoztatáson belül mára a 3400 partnerszervezetnek több mint a fele önkormányzat, körülbelül az egynegyede kulturális intézmény, a maradék egynegyed pedig civil szervezet.

 

MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu