Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A közös zenélés, éneklés, az élő zene közösségteremtő erővel bír

2016. March 03. 14:04
A közös zenélés, éneklés, az élő zene közösségteremtő erővel bír

Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója a Kultúrházak éjjel-nappal februári programsorozata után állt kameránk elé.

Polyák Albert elmondta: egy országos rendezvénysorozatot értékeltünk ma, melyben a Nemzeti Művelődési Intézet szervezőként vett részt, hiszen majd minden település művelődési házával kapcsolatunk van, vagy a kulturális közfoglalkoztatás kapcsán vagyunk jelen a települések zömén. Ahová tudtuk, eljuttattuk a rendezvénysorozatra szóló felhívást, és nagy örömmel vettük az idei tematikát is, mely az élőzenét állította központba - mondta el a főigazgató.

 
Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója nyilatkozik


Sajnos az élőzene, a zenélés kezd visszaszorulni, hazánkban egyre kevesebben játszanak hangszeren, emlékeztetett egy felmérésre az NMI főigazgatója. Tapasztalata szerint ma már egy lakodalmon, vagy baráti összejövetelen is alig-alig énekelnek, játszanak hangszeres zenét. Hajdanán megkérdezgettük egymást, mi a nótád, és el is tudtuk énekelni - mondta el Polyák Albert. Ma már a fiatalok azt kérdezik egymástól, mit hallgatsz - tette hozzá. Holott a közös zenélés, éneklés, az élő zene közösségteremtő erővel bír - erre szolgáltattak jó példát és alkalmat a Kultúrházak éjjel-nappal februári programjai. Egyúttal a szakma, a művelődési házakban dolgozók is láthatták, hogy van forrás az ilyen jellegű programokra, érdemes pályázni.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu