Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.20. - hétfő, Klaudia napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A kormány történetkutató intézete

2013. október 30. 16:47
A kormány történetkutató intézete
2014. januárjában megkezdheti működését a kormány által létrehozott VERITAS Történetkutató Intézete, melynek nagyon összetett feladatai lesznek.
A Magyar Közlönyben jelent meg legelőször, hogy a kormány egy Történetkutató Intézetet fog létrehozni, amelyet VERITAS-nak fog elnevezni. Fontos feladatai közé fog tartozni, hogy erősítse a nemzeti összetartozást, bemutassa magyar közjogi hagyományokat, illetve az elmúlt másfél évszázad fontos politikai és társadalmi eseményeinek feldolgozása. Nem csupán ezekkel, hanem a korabeli pártokkal is foglalkozni fog.

Egyik fontos feladat a nemzeti összetartozás erősítése! ( Videó forrása: www.youtube.com )

Ez az intézet a Miniszterelnökséget vezető államtitkár irányítása alatt áll és egy önállóan működő költségvetési szerv lesz. A Magyar Közlönyben olvashatjuk az intézet kormányhatározatát, amely kimondja, hogy az intézet létrejöttét 2014. január 2-ra határozta meg.

történetkutatás, nemzeti összetartozás, kormány
Az Intézet másik fontos feladata a történetkutatás


A Miniszterelnökséget vezető államtitkárnak az intézettel kapcsolatban az alapító okiratot 2013. október 31-ig elő kell készítenie. Fontos feladata, hogy november végéig a pályázati felhívást is kiírja az intézet vezetésével kapcsolatban. A nemzetgazdasági miniszter pedig kiemelt feladattal rendelkezik: a 2014. évi költségvetéssel kapcsolatos forrást kell biztosítania.

G.R.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu