Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.20. - Monday, Bernát, Felícia napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A kézműipar aktuálisabb, mint valaha

2017. September 08. 14:36
A kézműipar aktuálisabb, mint valaha

Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke a 26. alkalommal megrendezett a Magyar Kézművesség Napján hangsúlyozta, hogy a kézműipar gondjairól, szolgáltatási szükségleteiről és támogatásának mikénjtéről ma aktuálisabb beszélni, mint valaha, melynek okát a digitalizációban nevezte meg.

Németh László kiemelte, hogy az Iposz mind a mai napig fontos céljának tekinti, hogy támogassa a magyar kézművességet, amely aktuálisabb mint valaha. "A kisipar, a kisvállalkozások mindig nagyon mozgékonyak és innovatívak voltak, (...) mindazonáltal kijelenthető, hogy mind a szocializmusban, mind az elmúlt évtizedekben kevesebb figyelmet, támogatást kaptak, mint amilyen nagyságrendet a gazdaságban képviselnek és amilyen fontossággal egy hosszú távú magyar gazdaság kialakításában szerepet játszhatnak."

 

A kézművesség támogatása aktuálisabb, mint valaha

 

Rámutatott arra, hogy sok olyan adóintézkedés történt, amely könnyítette a kisvállalkozások helyzetét, ugyanakkor jó néhány olyan rendelet, előírás is született, amelyek figyelmen kívül hagyták az európai kisvállalkozói törvény jelmondatát, azt, hogy gondolkozz először kicsiben. Az Iposz elnökének értékelése szerint az ipari digitalizácinak a kisvállalkozásoknak is meg kell felelniük, ugyanakkor új munkahelyeket nem fog teremteni, ezért szükség van a kisiparosokra is. "A robotizálás nem fogja önmagában kielégíteni a magyar igényeket, ezért szükség van a kisvállalkozásokra, minden kis, egyéni igényt a társadalom érdekében meg kell próbálni kielégíteni." Szükség van olyan válaszok kialakítására, amelyekkel egyszerre lehet megőrizni a magyar kisiparosság tradícióit, ugyanakkor lehetővé teszik az új ismeretek befogadását - hangsúlyozta Németh László.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu