Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.05.25. - szombat, Orbán napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A jövő közönségét is meg kell teremtenünk

2016. március 02. 12:39
A jövő közönségét is meg kell teremtenünk

Doncsev András,  a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke állt kameránk elé Az élő zene bűvöletében szakmai konferencián, mely egyben a Kultúrházak éjjel-nappal februári programjainak záró sajtótájékoztatója is volt.

A kulturális alapellátás kiszélesítése és megerősítése a kormányzati program egyik legfőbb célja - mondta Doncsev András, aki egyben az MTVA kulturális főosztályának vezetője is. A Nemzeti Kulturális Alap 10 millióval támogatta a Kultúrházak éjjel-nappal idei rendezvényeit, a támogatás pedig a jövőben is megnyilvánul - szögezte le. A közmédia támogatását ugyanígy élvezi és élvezni fogja ez a sorozat, hiszen közös cél, hogy minél több emberhez jusson e a híre. Az idei év főszereplője a Cseh Tamás program volt, hiszen az élő zene állt a programok homlokterében. Jövőre remélhetőleg a Halmos Béla program is részt tud venni a rendezvénysorozat szervezésében - szögezte le a médiaszakember.

 
Doncsev András,  a Nemzeti Kulturális Alap alelnökének nyilatkozata


A Cseh Tamás program további támogatása várható, hiszen az utóbbi években bizonyos helyekről teljesen eltűnt az élőzene - utalt egyes művelődési házak kínálatára Doncsev András. Nem csak a tehetséges induló zenekarokat kell támogatnunk, de meg kell teremtenünk hozzá a jövő közönségét is - véli az NKA-alelnök. Éppen ezt szolgálta a februári programsorozat is, ám emellett a hangszeren tanulás, éneklés is minél többek szórakozása, életmódja legyen.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu