Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.01. - csütörtök, Malvin napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A helyi színjátszásnak nagy jelentősége van manapság - Interjú

2015. június 09. 14:14
A helyi színjátszásnak nagy jelentősége van manapság - Interjú

A Nemzeti Művelődési Intézet által, a Magyar Teátrumi Társaság mentorálásával elindult a Pajtaszínház mintaprogram, amely a falusi színjátszó mozgalom újraélesztésére irányul.

 

Interjú Szabó Ágnessel, a Magyar Teátrumi Társaság alelnökével

 

Szabó Ágnes, a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke a projektindítón adott interjúban bemutatta a 2008-ban alakult Magyar Teátrumi Társaságot. Emlékeztetett: két évvel ezelőtt kötöttek együttműködési megállapodást a Nemzeti Művelődési Intézettel, aminek folytatásaként létrejött egy közös projekt: a színjátszókörök újraindítása, újraélesztése,  a közösségi élet újrateremtése. Nagy örömmel csatlakozunk ahhoz, hogy a saját tudásunkkal, szakmai képességeinkkel, mentorálásunkkal segítsük azokat a jókedvű színjátszókat, akik arra vállalkoznak, hogy rendszeresen összeülnek és a közösség örömére egy színházi előadást hoznak létre.

 

 

 

A Pajtaszínház programba bevont Mágocs város polgármestere, Hőnig Mária is interjút adott

 
A programba bevont Mágocs város polgármestere, Hőnig Mária elmondta: a településen mindig is nagy civil élet folyt, és ezt a hagyományt a továbbiakban is szeretnék ápolni. Mágocson újjáéledt az amatőr színjátszás is, ahol a legkisebbtől a legidősebbekig különböző történelmi eseményeket dolgoznak fel és mutatják be a település lakosságának. Hozzátette: "ennek igen nagy jelentősége van manapság, hiszen az emberek elzárkóztak, kedvetlenek, begubóztak, ezért fontos, hogy kimozduljanak és ezek a közösségi rendezvényen alkalmat adnak arra, hogy az emberek jobb életkedvvel lássák világot".

 

MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu