Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A Hagyományok Háza színes programokkal készül az új évadra

2021. September 06. 17:57
A Hagyományok Háza színes programokkal készül az új évadra

A Hagyományok Háza a táncházaktól kezdve a gyerekfoglalkozásokon át a tanfolyamokig változatos programokkal készülnek az új évadra.

A 20 éves fennállását ünneplő intézményben újraindítanak minden korábban megszokott programot: a táncházakat, a szervezett csoportos gyerekfoglalkozásokat egészen a tanfolyamokig.

 

Az első előadások egyikét szeptember 17-18-án mutatja be az idén 70 éves Magyar Állami Népi Együttes Tamási Áron műve nyomán készült Idesereglik, ami tovatűnt- Óda az énekes madárhoz darabját.

 

Változatos programokkal készülnek az új évadra

 

Ezen kívül a Hagyományok Házában számos táncelőadást és koncertet tartanak. Vendégül látják Kelemen Barnabást és Kokas Katalint, a Duna Művészetegyüttest, a 10 éves Tokos zenekart. Emellett pedig megemlékeznek Rábai Miklós alapító születésének 100. évfordulójáról.

 

Októberben az intézmény képviselő hazánkat képviselő az English Folk Expo és a Machester Folk Festival angol zeneipari és kulturális eseményeken, ahol 4 hazai zenekarral (Muzsikás, Ötödik Évszak, Pengetős trió, Dalinda) megmutatják, milyen sokszínű a magyar és a Kárpár-medence kultúrája.

 

Novemberben a Hagyományok Háza és az European Folk Network közösen szervez konferenciát, melyet a Budai Vigadóban tartanak.

 

Idén harmadik alkalommal kerül megszervezésre a Határtalan Táncfőváros című fesztivál, ahol többek között fellép az Ifjú Szivek Táncszínház, a Hargita Székely Nemzeti Együttes, a Maros Művészegyüttes és a Háromszék Táncegyüttes. A szervezők az eseményen egy új koncertsorozatot is indítanak olyan zeneszerzőket bemutatva, akik képesek voltak munkájuk során új dimenziókba helyezni a népzenét.

 

Három kiállítást is nyitnak szeptemberben. Az egyik a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban az Ifjú mesterek remekei tárlat, ahol bemutatják a Népművészet Ifjú Mestere pályázatra beérkezett legjobb alkotásokat. A Budai Vigadóban a 90 éves Timár Sándor- Mesti tiszteletére készült fotókiállítását, valamint a Kallós Zoltán kiállítóteremben Karsai Zsigmond festőművész és táncos mester előtt tisztelgő kiállítást mutatják be.

 

Péntekenként a kicsik táncával indulnak újra a táncos rendezvények. Szeptember végétől szombatonként tánctanfolyammal egybekötött táncházakra járhatnak az érdeklődők.

 

Minden programról részleteket a www.hagyomanyokhaza.hu weboldalon lehet utána olvasni.

 

BG

Forrás MTI, HagyományokHáza

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu