Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.15. - Monday, Henrik napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A gulyás egyre népszerűbb Kínában

2017. May 24. 15:14
A gulyás egyre népszerűbb Kínában

"Kína részéről óriási az igény a rendkívül magas minőségű magyar élelmiszerek iránt, melyek közül kiemelkedik a magyar gulyás" - hangsúlyozta dr. Pesti Imre, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének elnöke.

Dr. Pesti Imre interjú keretében szólt arról, hogy nagyon erős gazdasági és diplomáciai együttműködés van kialakulóban Európa és Kína között, melyben Magyarország is intenzíven részt vesz. Az értékek megkeresése és gondozása mellett kiemelet feladata az MNHSZ-nek, hogy segítse a külvilági megjelenést is, ezért intenzív kapcsolatokat ápolnak Kínával. "Több befektetővel működünk együtt, célunk az, hogy a magyar értékek és a magyar fejlesztések, a magyar innováció gazdasági befektetőre, együttműködő partnerre találjon Kínában" - fogalmazott az MNHSZ elnöke. 

 

"A felmérések mellett a termékbemutatókon is igazolódott a gulyás iránti igény nagysága"

 

A magyar értékek és hungarikumok közül kiemelkedik a gulyás, amely iránt óriási az érdeklődés az ázsiai országban, de a többi magyar élelmiszer számára is van piac. "A mi feladatunk többek között az, hogy ezeknek az élelmiszereknek piacot találjunk és ezért intenzív együttműködés kezd kialakulni" - mondta dr. Pesti Imre, hozzátéve, hogy több élelmiszer a nagyobb szállodák piacán foglal majd helyet. Elmondása szerint a gulyás egyfajta emblematikus szereplője lehet a magyar élelmiszer exportnak, mely mentén több magyar élelmiszer is megmutatkozik majd Kínában.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu