Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A fiatalokat igyekszik aktivizálni az NMI új programja

2016. April 07. 15:54
A fiatalokat igyekszik aktivizálni az NMI új programja

Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) megbízott igazgatója adott interjút a Közösségi mozi és médiaműhely országos programról, mely szlogenje szerint a cselekvő közösségért indul útjára.

Valamikor a filmnézés az egy közösségi cselekvés volt, ám ez az utóbbi időben visszájára fordult - véli Polyák Albert -, hiszen ma már jellemzően TV-n, számítógépen, akár okostelefonon keresztül nézünk filmeket. A Nemzeti Művelődési Intézet úgy gondolja, hogy ez a művészeti ág egy sor olyan értéket hordoz, melyeket érdemes megismertetni a fiatalsággal, felhívni a figyelmet a szelektív befogadásra. A szelekciót ezúttal a programban közreműködő partnerek, a Magyar Művészeti Akadémia filmes tagozata és a három csatlakozó filmforgalmazó végezte el.


Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) megbízott igazgatója az MCOnet kamerája előtt


Hétköznapi problémáinkra a művészetben is megoldási lehetőségekre bukkanhatunk - jelentette ki Polyák a most induló programról, mely elsősorban fiataloknak, azok közül is hátrányos helyzetű régiók, városrészek lakóinak szól majd. Gondolatébresztő filmklubokat indítanak 19 helyszínen, vagyis minden megyében. Az alkotásokról való beszéd, a példa, az apropó, amit a műalkotás szolgáltat, saját nehezen megélhető mindennapjaikat tehetik könnyebben átláthatóvá. A médiaműhelyekkel az NMI szándéka az, hogy a fiatalok aktív, cselekvő részeseivé válnának a helyi közösségeknek. A technikát, a módszertant az intézet egy éves programja nyújtja, mely remélhetőleg elülteti a hitet az összefogásban, a közös cselekvésben.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu